Pogoji poslovanja

Spletna trgovina je namenjena prodaji elektronike. Objavljene cene so priporočene maloprodajne cene z in brez DDV.


Postopek nakupa

1. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
2. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi s potrdilom naročila oziroma s predračunom – odvisno od plačilnih pogojih po katerih kupec kupuje blago. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odpremljeno Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru da pride do zamude pri dobavi je kupec o tem obveščen.

Cene

Cene na spletni strani so navedene z in brez DDV. Na spletni strani so navedene priporočene maloprodajne cene.

Plačila

Možno je plačilo po predračunu, s kartico, PayPalo-om ali plačilo v skladu s plačilnimi pogoji veljavnimi za kupca.

Dostava

Standardna dostava poteka s kurirsko službo GLS in je za nakupe preko 61,00€ brezplačna. Za nakupe nižjih vrednosti pa se dostava zaračuna kupcu po enotni ceni na naročilo.

Cenik obdelave in pošiljanja naročila:
- za naročila pod vrednostjo 36,60€: 2,44€ za obdelavo + 4,88€ za pošiljanje
- za naročila v vrednosti med 36,60€ in 61,00€: 4,88€ za pošiljanje
- za naročila v vrednosti nad 61,00€: brez dodatnih stroškov


Za posebne zahteve glede dostave je potrebno pravočasno obvestiti ponudnika.

Garancija

Vsi produkti imajo garancijo, ki je enaka proizvajalčevi garanciji in je navedena ob vsakem produktu na spletni strani lcrshop.siPravilnik o piškotkih

O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih napravah shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo je prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki
Piškotki so informacije o aktivnostih uporabnika na spletu, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove želje, zanimanja in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa bolj učinkovito in prijazno.

Kaj se zgodi, če ne sprejmete piškotkov
Vsebina spletne strani bo še vedno na voljo, vendar bodo morda okrnjene nekatere funkcionalnosti.

Vrste piškotkov
Splošno obstajajo trije različni načini za razvrščanje piškotkov: namen, trajanje in izvor.
Namen
Obvezni piškotki - Ti piškotki so bistveni za brskanje po spletnem mestu in uporabo njegovih funkcij, kot je dostop do varnih območij spletnega mesta. Piškotki, ki spletnim trgovinam omogočajo, da vaše izdelke zadržijo v spletni košari, medtem ko nakupujete po spletu, so tudi primer obveznih piškotkov. Čeprav za te piškotke ni potrebno pridobiti soglasja, je treba uporabniku razložiti, kaj počnejo in zakaj so potrebni.
Nastavitveni piškotki - Znani tudi kot "piškotki funkcionalnosti", ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si zapomni izbire, ki ste jih sprejemali v preteklosti, na primer, kateri jezik imate najraje, za katero regijo želite vremenske napovedi ali kakšna sta vaše uporabniško ime in geslo.
Statistični piškotki - Ti piškotki zbirajo podatke o tem, kako uporabljate spletno mesto, na primer, katere strani ste obiskali in katere povezave ste kliknili. Nobenega od teh podatkov ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznega uporabnika. Vsi podatki so agregirani in zato anonimni. Njihov edini namen je izboljšanje funkcij spletnega mesta. Sem spadajo tudi piškotki analitičnih storitev tretje osebe, dokler so piškotki izključno v uporabi lastnika obiskanega spletnega mesta.
Marketinški piškotki - Ti piškotki spremljajo vašo spletno dejavnost, da bi pomagali oglaševalcem pri zagotavljanju ustreznejšega oglaševanja ali omejili, kolikokrat vidite oglas. Ti piškotki lahko te podatke delijo z drugimi organizacijami ali oglaševalci. To so obstojni piškotki in skoraj vedno piškotki tretjih oseb.
Trajanje
Sejni piškotki - Ti piškotki so začasni in potečejo, ko zaprete brskalnik ali ob zaključku seje.
Obstojni piškotki - Ta kategorija zajema vse piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku, dokler jih ne izbrišete vi ali vaš brskalnik, kar je odvisno od datuma poteka piškotka. Vsi obstojni piškotki imajo datum veljavnosti, vendar se lahko njihovo trajanje razlikuje.
Izvor
Lastni piškotki - Kot že ime pove, lastne piškotke v vašo napravo neposredno namesti spletno mesto, ki ga obiščete.
Piškotki tretjih oseb - To so piškotki, ki jih na vašo napravo ne namesti spletno mesto, temveč tretja oseba kot je oglaševalec ali analitični sistem.

Uporaba piškotkov na našem spletnem mestu
Ko obiščete naše spletno mesto, se na vašo napravo namestijo nasledji piškotki:

Obvezni piškotki
Ime Izvor Funkcija Trajanje
PHPSESSID lcrshop.si

-delovanje spletne košarice

-dostop do zavarovanih delov spletnega mesta

-prijava v spletno mesto

Seja
PrestaShop-2812166a3b55ff23c380ee6e8523ef38

lcrshop.si

-delovanje spletne košarice

-dostop do zavarovanih delov spletnega mesta

-prijava v spletno mesto

20 dni
aonehidepopupnewsletter1596798363

lcrshop.si

-prikaz pojavnega okna

Seja

Neobvezni piškotki se na vašo napravo namestijo le, če se z njihovo uporabo strinjate:

Nastavitveni piškotki
Ime Izvor Funkcija Trajanje
_lcr_cookie_consent lcrshop.si -hramba soglasja o uporabi piškotkov 1 leto
Piškotki tretjih oseb
Ime Izvor Funkcija Trajanje
_ga Google Analytics

-razlikovanje med uporabniki

-analiza spletnega prometa

2 leti
_gid Google Analytics

-razlikovanje med uporabniki

-analiza spletnega prometa

24 ur
_gat Google Analytics -uravnavanje števila poslanih zahtevkov 1 minuta

Če se z uporabo piškotkov na spletnem mestu ne strinjate več, lahko svoje soglasje umaknete s klikom na povezavo: Odstrani soglasje